Preşedintele CNAS s-a întâlnit cu reprezentanţii medicilor de familie şi ai celor din ambulatoriu: ”Am găsit la CNAS o situaţie complicată”

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii medicilor de familie şi ai medicilor din ambulatoriul clinic, care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de prevederile proiectelor de modificare a contractului-cadru şi a normelor metodologice de aplicare a acestuia, publicate săptămâna trecută în transparenţă decizională.

Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele CNAS a transmis că se vor depune diligenţe pentru identificarea de soluţii.

Herdea a afirmat că CNAS este deschisă la propuneri concrete de rezolvare a problemelor expuse, precizând că este recomandabilă o evaluare a impactului financiar al acestora, scrie Agerpres.

„Cred cu toată convingerea că numai prin dialog între toate părţile implicate în sistemul de sănătate din România – CNAS, Ministerul Sănătăţii, parteneri instituţionali, alte instituţii publice, furnizori de servicii medicale, reprezentanţi ai pacienţilor – putem găsi soluţii la problemele acestui sistem atât de complex.

Am găsit la CNAS o situaţie complicată, puternic grevată de mişcări de protest în mai multe oraşe din România şi cu perspectiva iminentă a blocării activităţii din medicina primară şi de ambulatoriu, începând cu data de 1 februarie. Sunt convinsă că putem aborda cu bună credinţă şi înţelepciune toate provocările. Vom continua calea dialogului pentru a asigura stabilitate şi echilibru în sistemul medical. Punem în centrul acestui dialog accesul pacienţilor din România la îngrijiri medicale”, a declarat noul preşedintele al CNAS.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati