NEWS ALERT Nicolae Ciucă este premier desemnat. Iohannis: ”Mă bucură faptul că PNL a venit cu o nouă abordare”

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat în funcția de premier pe Nicolae Ciucă, propunerea PNL, singurul nume înaintat la consultările de astăzi.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, joi, pe Nicolae Ciucă drept candidat la funcția de premier. Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare.

”Acum este nevoie de o soluție reală, acum criza politică trebuie să se încheie, acum este nevoie de un guvern care să rezolve problemele care îi preocupă și pe români, această criză a durat prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest ritm. Mă bucură faptul că PNL a venit cu o nouă abordare. Am decis să desemnez drept candidat în funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

La declaraţia preşedintelui a fost prezent şi premierul desemnat.

”Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde.”, a declarat premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

El a anunţat că va negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să fie format Guvernul şi să fie aprobat de Parlament.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Florin Cîțu a declarat că PNL vrea un guvern minoritar alături de „partenerii de la UDMR alături de care am trecut prin acestă perioadă.”

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciucă a apărut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, soluția agreată în coaliție a fost cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati