USR nu susține un guvern minoritar, dar este gata să discute refacerea coaliției, spune Cioloș

Dacian Cioloș a declarat, joi, că USR nu susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. El a spus că USR este gata să discute refacerea coaliției.

„Avem nevoie de soluții, un guvern care să aplice măsuri ferme pentru a scoate țara din criză. Asta se poate face reconstruind coaliția PNL – USR – UDMR. Ar presupune o propunere de premier, altă decât Florin Cîțu. Noi mergem și cu propuneri clare și concrete de măsuri. Am văzut că președintele a anunțat o serie de măsuri, inclusiv dintre cele propuse de noi, e un semn bun Așteptăm decizia domnului președinte”, a spus Cioloș, potrivit Digi24.

”Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme e posibilitatea de a construi o majoritate”

Întrebat dacă USR va vota un guvern minoritar PNL condus de Nicolae Ciucă, Cioloș a răspuns: „E nevoie de un guvern cu puteri depline care să aibă majoritate în Parlament, ca să poată lua decizii. Un guvern minoritar nu poate face asta. Dacă trece de Parlament înseamnă că a avut votul să treacă, dar nu să ia decizii cu majoritate. Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme e posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program.

Votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie de un guvern cu puteri depline.

”Să vedem dacă PNL alege să refacă coaliția. Ei dau deja mesaje contradictorii”

Când noi am propus un premier, niciun alt partid nu făcuse altă propunere, ne-am dus cu propunere de guvern minoritar asumat din start. Știam că nu aveam susținere și atunci varianta noastră a fost să ne asumăm că vom avea un guvern minoritar. Am și spus în Parlament că suntem conștienți că va fi guvern cu puteri limitate. Dar asta a fost acum o săptămână, când nimeni nu și-a asumat.

Acum suntem în situația în care refacerea coaliției PNL – USR – UDMR e posibilă. Să vedem dacă PNL alege să refacă coaliția. Ei dau deja mesaje contradictorii PNL va avea de ales. Suntem gata să discutăm posibilitatea refacerii coaliției, avem program de guvernare negociat acum un an.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati