Preşedintele PSD Sector 1: Primarul Armand vorbeşte despre teme sociale pentru a justifica un buget prost

Primarul Clotilde Armand vorbeşte despre teme sociale pentru a justifica un buget ‘prost făcut’ şi orientat spre ‘risipă’, a declarat preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, după ce edilul a spus că autoritatea locală nu va mai plăti burse, utilităţile către şcoli, nu va mai finanţa sistemul de protecţie a copilului, dacă nu se adoptă bugetul Sectorului 1 pe 2023.

„Partidul Social Democrat Sector 1 acuză minciuna publică a primarului Clotilde Armand în legătură cu fondurile pentru plata burselor şcolare şi a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. De la începutul anului, Primăria Sector 1 a încasat peste 110.000.000 lei de la bugetul statului şi taxe locale, iar bursele şcolare costă doar 8.000.000/lună”, a spus Petre Florin Manole, potrivit unui comunicat al PSD Sector 1.

El a subliniat că sunt bani suficienţi pentru cheltuielile primăriei, iar Clotilde Armand nu face altceva decât să folosească politic subiectul burselor şcolare.

„În realitate, ceea ce Armand acuză ca fiind un blocaj reprezintă opoziţia consilierilor locali ai Partidului Social Democrat la alocarea discreţionară a zeci de milioane de lei pentru studii inutile, achiziţii nefundamentate şi ‘investiţii’ imaginare, în paralel cu subfinanţarea şcolilor şi spitalelor din Sectorul 1. Este cinic şi lipsit de onestitate să vorbeşti public despre teme sociale pentru a justifica un buget făcut prost şi orientat spre risipă”, a punctat Petre Florin Manole.

Astfel, social-democratul i-a solicitat lui Clotilde Armand să justifice în faţa opiniei publice încasările şi cheltuielile din 2023.

Primăria Sectorului 1 nu va mai putea plăti burse, utilităţile către şcoli, nu va mai finanţa sistemul de protecţie a copilului şi căminele pentru persoane vârstnice, dacă nu se adoptă bugetul Sectorului 1 pe 2023, miercuri fiind a zecea şedinţă când bugetul este pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi votat, a declarat edilul Clotilde Armand.

  • „Două luni coaliţia PSD-PNL se răzbună pe comunitate. (…) Dacă nu votează astăzi bugetul, consilierii PNL-PSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenţi care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023”, a spus primarul Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis miercuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati