Primăria Capitalei a preluat în regim de urgență un număr de 74 de beneficiari, persoane vârstnice

Având în vedere ancheta desfășurată în Județul Ilfov de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a preluat, în data de 04 iulie 2023, în regim de urgență, un număr de 74 de beneficiari, persoane vârstnice dependente și  adulți cu dizabilități. Aceștia au fost cazați în 4 dintre centrele administrate de DGASMB.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a implementat o serie de măsuri care să răspundă nevoilor de bază, precum recuperarea actelor medicale și a actelor de identitate/cardurilor de sănătate, contactarea aparținătorilor, stabilizarea beneficiarilor, colaborarea cu alte instituții ale statului implicate în acest caz, precum și internarea la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” a cazurilor cu tulburări psihice care prezentau un pericol iminent de vătămare pentru sine sau pentru alte persoane.

În data de 11 iulie, din cele 74 de persoane, 30 care aveau ultimul domiciliu în județul Ilfov au fost preluate de către autoritățile competente din județul Ilfov.

De asemenea, DGASMB a preluat și un număr de 15 persoane din centrul închis de autorități în sectorul 6.

Pentru respectarea dreptului la intimitate a beneficiarilor, precum și pentru buna desfășurare a activității centrelor în care aceștia sunt cazați, accesul reprezentanților mass – media în cămine este permis fără mijloace de înregistrare audio – video.

Pentru documentarea materialelor de presă, aceștia pot interacționa atât cu personalul angajat, cât și cu beneficiarii, fără a filma sau a face fotografii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati