Primăria Capitalei anunță că a început o nouă campanie de dezinsecție

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare derulează în Bucureşti al optulea tratament de combatere a ţânţarilor, începând din data de 16 iulie 2020.

În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 12 echipamente de tip fogger (generator de ceaţă caldă).

Substanţa folosită pentru combatarea ţânţarilor este insecticidul MICROSIN, un produs avizat de Ministerul Sănătăţii pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman.

Acţiunile de combatere a ţânţarilor se desfăşoară în intervalul orar 21.30 – 05.30, cu informarea prealabilă a populaţiei, cu 24 de ore înainte, prin expunerea de afişe avertizoare amplasate la vedere, în locaţiile unde se va interveni.

Acţiunile de combatere a ţânţarilor se desfăşoară concomitent, în toate sectoarele Capitalei, unde se intervine cu câte două maşini de mare capacitate – tip ULV – şi câte o maşină dotată cu atomizoare, cu ajutorul cărora angajaţii companiei pot interveni în zonele mai puţin accesibile (străduţe dintre blocuri, spaţii verzi din zonele rezidenţiale, parcuri de mici dimensiuni).

Pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acţiune, aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a ţânţarilor adulţi care vor acoperi toate sectoarele Capitalei: toate parcurile din Capitală, aliniamentele stradale, cimitire, unităţile militare, spaţiile verzi, scuaruri, precum şi zonele cu vegetaţie abundenţă.

În scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare se continuă şi acţiunile de combatere a larvelor de ţânţari şi a căpuşelor, în zonele tuturor lacurilor din Capitală şi a spaţiilor verzi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati