Primăria Capitalei demarează primul tratament de deratizare în subsolurile blocurilor

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti, demarează marţi, 11 ianuarie, primul tratament de deratizare în subsolurile blocurilor care aparţin asociaţiilor de proprietari/locatari de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Pentru tratamentul de deratizare în subsoluri se foloseşte produsul raticid AGRORAT PELLET, care va fi amplasat în cutii de carton (staţii de intoxicare) şi se prezintă sub formă de granule de culoare albastră, îmbogăţit cu atractanţi alimentari, anunță PMB într-un comunicat de presă.

Acesta conţine bitrex, un repelent cu gust amar, destinat pentru a preveni consumul accidental de către alte animale, care nu sunt vizate de tratamentul raticid. Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (şoareci şi şobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziţi (purici, căpuşe).

Pentru eficienţa tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de împiedicare a accesului rozătoarelor în subsoluri, prin măsuri de excludere, cum ar fi închiderea cu plase metalice a gurilor de aerisire a subsolurilor, repararea golurilor de ţevi, menţinerea curăţeniei în spaţiile aferente subsolurilor, precum şi evitarea amplasării de apă şi hrană pentru animale comunitare şi păsări.

Pentru sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti a pus la dispoziţia cetăţenilor şi persoanelor juridice numărul de Dispecerat 24h/24h – 0752.041.898 şi adresa de mail sesizări@cmeib.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati