Primăria Capitalei, împrumut de la BERD în valoare de 555 milioane lei

Municipiul Bucureşti a contractat un împrumut de la BERD în valoare de 555 milioane lei pentru refinanţarea emisiunii de obligaţiuni municipale din 2015, parte a datoriei contractate în 2005 prin intermediul emisiunii de euroobligaţiuni

În data de 24.04.2020 a fost semnat contractul de împrumut dintre Municipiul Bucureşti şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin care Banca a acordat Municipiului o finanţare în sumă de 555 milioane lei, pe o perioadă de până la 3 ani, în vederea refinanţării datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligaţiuni din 2015, scadentă anul acesta, parte a unui împrumut contractat în anul 2005.

În contextul evenimentelor recente cauzate de criza COVID-19, situaţia de incertitudine, precum şi gradul accentuat de volatilitate şi instabilitate al pieţelor financiar-monetare a determinat Municipiul Bucureşti să renunţe la proiectul în desfăşurare a unei noi emisiuni de obligaţiuni şi să caute soluţii alternative de finanţare într-o piaţă în continuă schimbare de la o zi la alta.

În aceste condiţii, BERD, cel mai mare investitor instituţional străin din România şi partener cu tradiţie al Municipiului Bucureşti, a anunţat un fond de urgenţă denumit ‘Pachetul Solidarităţii’ şi a supus aprobării în regim de urgenţă o soluţie de finanţare pentru contracararea impactului financiar al pandemiei generate de coronavirus.

firea primar‘Mă bucur că am finalizat cu succes această procedură extrem de dificilă într-un moment delicat pentru piaţa financiară. Sunt conştientă că Municipiul Bucureşti este perceput ca un emitent important pe piaţa de obligaţiuni municipale din România şi ţin să precizez că intenţionăm să revenim în această calitate de îndată ce piaţa se va stabiliza. Mulţumesc BERD, partenerul nostru de tradiţie, pentru implicare, eforturile depuse şi susţinerea Municipiului Bucureşti’, a declarat Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati