Primăria Capitalei spune că nu vrea să transforme 50 de hectare din Pădurea Băneasa în parc, așa cum susține un ONG

Primăria Capitalei spune, după ce un ONG acuza Municipalitatea că dorește să „transforme 50 de hectare din Pădurea Băneasa în parc și să distrugă astfel spațiul verde”, că nu intenționează să efectueze nici un fel de  defrișări în pădurea Băneasa, ci doar „să realizeze amenajări corespunzătoare încadrării sale inițiale, din anul 1930”.

De asemenea, prin preluarea acestor terenuri, Primăria Municipiului spune că dorește să redea bucureștenilor o zonă importantă de  recreere, de promenadă pietonală și de practicare a activitătilor  sportive. Pentru toate acestea se vor obține toate avizele de
specialitate și se vor respectă condițiile impuse de avizatori, cu  afectatarea minima a vegetației forestiere.

Concret, terenul Parc Pădurea Băneasa, situat în Aleea  Privighetorilor nr. 39-83, sector 1, în suprafată de 572.104 mp, care în prezent este în proprietatea Guvernului României și administrată de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, a aparținut Municipiului București, aceasta fiind cedată cu titlu gratuit în anul 1930, pentru înfrumusețarea împrejurimilor Capitalei, de către Regele Mihai I al  României, în scopul de a fi amenajată că pădure-parc pentru Municipiul București.

„Subliniem faptul că, după preluarea de către Primăria Capitalei, pădurea  Băneasa se va supune în continuare legilor ordinului silvic, care prevăd, printre altele, încheierea unui contract de administrare cu un ocol silvic și respectarea regimului silvic”, a transmis PMB, printr-un comunicat.

Pădurea Băneasa ar putea fi amenajată ca parc

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati