Primăria Capitalei va realiza un puț de mare adâncime în Parcul Circului

Primăria Capitalei anunță că va realiza un puț de mare adâncime în Parcul Circului, iar primarul Nicușor Dan a anunțat că se caută soluții pentru lac, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă și să rămână constat pe tot parcursul anului.

„Am semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului și pentru irigarea spațiului verde din parc. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul General al Municipiului București.

Ulterior, ALPAB va elabora documentația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție.

Lacul Circului este un lac natural alimentat din izvoare proprii, însă, de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariției în zonă a mai multor clădiri cu fundații adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul.

Această investiție este foarte importantă pentru protejarea și dezvoltarea faunei și florei din zonă și va contribui la salvarea speciei de lotuşi egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este amenințată cu dispariția din cauza nivelului scăzut al apei din lac”, a spus Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati