Primăria Sectorului 1, campanie de salubrizare a terenurilor de la marginea Capitalei

Primăria Sectorului 1 a demarat o amplă campanie de salubrizare a terenurilor care se află în administrarea Sectorului 1 şi pe care timp de decenii s-au acumulat deşeuri necontrolate care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei.

După ce săptămâna trecută echipele administraţiei locale a Sectorului 1 au curăţat Drumul Piscul Pietrei şi au ridicat sute de tone gunoi, în aceste zile au intrat pe Drumul Piscul Lung.

„Timp de aproape 30 de ani administraţiile locale au ignorat total miile de tone de gunoi care s-au strâns la marginea Capitalei şi care ne otrăvesc aerul. Am dat mii de amenzi în ultimii ani, am confiscat, în premieră pentru Sectorul 1, maşini care descărcau moloz şi materiale de construcţii pe domeniul public şi am montat camere de luat vederi. Sunt măsuri pe care le-am luat pentru a descuraja oamenii să mai arunce deşeuri în locuri nepermise”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Administraţia locală a Sectorului 1 poate interveni direct doar pe terenurile pe care le administrează. În cazul terenurilor proprietate privată poate intra doar în baza unor hotărâri judecătoreşti. În acest sens, avem deschise mai multe procese cu proprietarii care nu şi-au îndeplinit obligaţia de a-şi salubriza terenurile nici în urma somaţiilor noastre.

Locuitorii Sectorului 1 au la dispoziţie Telefonul Cetăţeanului/ Poliţia Locală Sector 1 – 021.9540, disponibil 24/ 7, pentru a sesiza terenurile din această zonă administrativă pe care există acumulări necontrolate de deşeuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati