Primăria Sectorului 1 colaborează cu societatea civilă pentru stoparea poluării. Care sunt primele soluții propuse

Primăria Sectorului 1 va avea o colaborare pe termen lung cu organizațiile neguvernamentale cu expertiză în domeniul protecției mediului pentru a găsi cele mai bune soluții pentru stoparea poluării aerului.

O primă ședință de lucru a avut loc miercuri seara, la sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9. Cu această ocazie, gazda evenimentului, primarul Clotilde Armand, și reprezentanți ai societății civile – Grow Up Romania, Asociația VolunDar sau Asociația Hai cu bicla – au trecut în revistă principalele surse de poluare și au încercat să identifice potențiale soluții la aceste probleme.

”Poluarea în Capitală a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de așteptat sau de ezitat, însă nimeni nu poate rezolva problema poluării de unul singur. Avem nevoie de un efort conjugat al tuturor autorităților, dar și de experiența și expertiza organizațiilor neguvernamentale, specializate în protecția mediului, cu care trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a stopa otrăvirea aerului Capitalei”, a declarat primarul Clotilde Armand în cadrul întâlnirii.

Cele mai grave probleme care afectează calitatea aerului din București, inventariate în cadrul ședinței de lucru au fost: arderile provocate, abandonarea ilegală de deșeuri pe domeniul public sau pe terenuri private, gazul de eșapament, deșeurile industriale, gropile de gunoi mai mult sau mai puțin legale. Specialiștii prezenți la întâlnire au scos în evidență faptul că unele surse de poluare pot fi total eliminate, cum ar fi arderile provocate, iar altele pot fi doar reduse, cum este cazul gazelor de eșapament.

Care sunt primele soluții conturate

Un prim set de soluții au fost conturate chiar de la această primă ședință: spălarea străzilor și a trotuarelor pentru îndepărtarea prafului; camere de supraveghere amplasate în puncte sensibile pentru prevenirea abandonului deșeurilor pe domeniul public; covoare ude la ieșirea din șantiere pentru mașini; garduri vii care să absoarbă particulele de praf; plantarea de copaci pe aliniamentele stradale în locurile în care aceștia lipsesc; campanii de educare și promovare a măsurilor anti-poluare.

”Mulțumesc în mod deosebit reprezentanților organizațiilor neguvernamentale care au decis să se implice în acest demers de stopare a poluării aerului. Sperăm ca, la următoarele întâlniri, să ni se alăture și alte ONG-uri care doresc să se implice în viața comunității. Consider că a venit timpul ca împreună – autorități centrale și locale, alături de societatea civilă – să luăm măsuri urgente și concrete pentru a apăra sănătatea locuitorilor Capitalei”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

O nouă întâlnire de lucru va avea loc peste două săptămâni, tot la sediul administrației locale a Sectorului 1.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati