Primăria Sectorului 1 controlează terasele din parcul Herăstrău. Activitatea a șase restaurante, suspendată

0
265

Șase terase din Parcul Herăstrău au rămas fără autorizație de funcționare în urma unui control desfășurat de Poliția Locală Sector 1 în Parcul Herăstrău, a anunțat primarul Clotilde Armand pe pagina de Facebook. În plus, alte trei terase trebuie să predea veniturile ilicite realizate pe perioada funcționarii fără autorizație, a scris edilul.

”La sfârșitul săptămânii trecute, Poliția Locală Sector 1 – Compartimentul Control Activități Comerciale a făcut verificări în parcul Herăstrău.

În situația a 6 unități de alimentație publică sancționate anterior, în luna aprilie, pentru desfășurarea activității fără deținerea autorizației de funcționare, dar care au formulat plângeri împotriva proceselor verbale de constatare și sancționare a contravențiilor (Tuya, Funky Lounge, Il Locale, Taverna Racilor, Hero și It Cucina), s-a aplicat o nouă sancțiune cu amendă și s-a dispus măsura suspendării activității comerciale (6 sancțiuni în cuantum de 7.000 lei).

În cazul a 3 societăți comerciale, care au mai fost sancționate (Nuba, Taverna Racilor și Impresso), s-a aplicat amendă pentru funcționare în perioada suspendării activității și s-a demarat procedura de confiscare a veniturilor ilicite realizate în perioada în care au funcționat fără autorizație”, a scris primarul pe pagina de Facebook.

În perioada 02.05.2022 – 08.05.2022, în urma controalelor din Herăstrău, au mai fost aplicate 11 sancțiuni cu amendă în cuantum de 51.000 lei, după cum urmează:

  • 9 sancțiuni contravenționale în cuantum de 45.000 lei pentru amplasarea teraselor pe domeniul public (teren ALPAB), fără deținerea autorizațiilor/ avizelor necesare (Isoletta, Quatro Stagione, La Brasserie, Pescăruș, Taverna Racilor, It Cucina, Ancora, Casa di David);
  • 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei pentru amplasarea terasei pe domeniul privat, fără deținerea autorizațiilor/avizelor necesare (Ristorante Il Calcio);
  • 1 sancțiune contravențională pentru fumat în spații închise (Isoletta).

Primarul așteaptă și controlul ANPC în locațiile respective

Primarul a declarat că așteaptă și controlul ANPC în zona respectivă.

”Vă spuneam ieri despre societățiile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău, cu patroni conectați bine la mediul politic și care nu sunt deranjate de instituțiile statului deși comit ilegalități. Așa a fost mereu aici, încă de când primăriile au vândut sau au închiriat pe bani puțini și multe relații spațiile comerciale din jurul lacului, o mare afacere imobiliară care a avut un singur păgubit: Statul Român. A urmat apoi marea evaziune fiscală și bătaia de joc la adresa clienților. Lucrurile acestea trebuie să înceteze”, a mai scris Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.