Primăria Sectorului 1 cumpără un Computer Tomograf pentru depistarea rapidă a infectării cu COVID-19

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de miercuri, achiziționarea unui computer tomograf mobil, cu un soft special, care permite depistarea rapidă a infectării cu COVID-19. Aparatul ultraperformant va fi achiziționat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman.

Computerul tomograf va fi mobil, situat pe o platformă şi va fi utilizat pentru bucureşteni de specialiştii de la Institutul „Matei Balş”, putând fi realizate cu acest aparat în jur de 1000 de teste pe zi cu rezultate rapide. Datorită imaginilor precise ale plămânului obținute cu acest CT, simptomele ușoare pot fi identificate în stadiul infectat timpuriu. Achiziționarea lui se face la recomandarea Institutului Matei Balș.

Dan Tudorache„În aceste momente grele, este nevoie de eforturile tuturor autorităților, fie ele locale sau centrale, pentru ca împreună să învingem acest inamic nevăzut care este coronavirusul. Prin intermediul acestui soft, care ajunge pentru prima oară în România în Sectorul 1, vom putea să testăm un număr important de bucureșteni, în jur de 1000 de teste pe zi. Astfel, împreună cu specialiștii de la Matei Balș, vom putea să-i depistăm rapid pe acei locuitorii ai Capitalei care sunt pozitivi și vom putea limita la maxim răspândirea coronavirusului în rândul bucureștenilor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În plus, Consiliul Local a aprobat dotarea Complexului Multifuncțional Caraiman cu un aparat mobil PCR și achiziționarea a 10.000 de testere pentru aparatura mobilă PCR. Aparatura mobilă PCR (polymerase chain reaction) este utilizată pentru diagnosticarea diferitelor infecţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati