Primăria Sectorului 2 promite noi spații verzi pentru locuitorii cartierului Andronache.

Noi spații verzi pentru locuitorii cartierului Andronache. Cum cartierul nu are niciun spațiu verde și niciun loc de joacă, Primăria Sectorului 2 anunță că face demersuri în vederea exproprierii a 4 terenuri private pentru a amenaja 4 noi grădini publice urbane pe străzile:

 Periş nr. 6 A (796 mp)

 Cumpenei nr. 6 (1.079 mp)

 Tuşnad nr. 43 (985 mp)

 Nicolae Zamfir nr. 1 (8.845 mp)

Grădinile publice urbane vor avea zone de odihnă şi relaxare, loc de joacă pentru copii, iar unde spațiul ne permite, se amenajează inclusiv zone pentru sport în aer liber.

Demersurile privind exproprierea terenurilor prind contur, imobilele aflându-se în prezent în proprietate privată. Recent au fost însă aprobați indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții şi a fost stabilită justa despăgubire a proprietarilor, conform grilei notariale.

Pentru fiecare proiect în parte, mai este nevoie de aprobarea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, aprobare pentru care este necesar votul favorabil a două treimi din numărul consilierilor generali.

 „Sunt proiecte importante. Aşa cum ştim cu toţii, spaţiul verde din Sectorul 2 este insuficient. Nu putem doar să stăm şi să ne uităm cum acesta dispare. Cred că este rolul administrației să facem pași reali şi concreți pentru a transforma spaţiile construibile în spaţii verzi, astfel încât să asigurăm suprafaţa minimă de spaţii verzi pe cap de locuitor recomandată de UE.  Aceste investiţii vor contribui la o viaţă mai bună pentru toată lumea. Facem paşi corecți în zonele în care locuitorii nu au spaţii verzi aproape de casă”, a spus primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Zonele în care se amenajează aceste grădini publice urbane se află la distanţe relativ mari de parcuri, mai ales dacă sunt parcurse pe jos, iar capacitatea acestor parcuri este oricum limitată raportat la densitatea populaţiei.

Aceste grădini publice urbane vor contribui pe termen scurt şi mediu la reducerea poluării şi la îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător.. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati