Primăria Sectorului 2 va înfiinţa două noi parcări de reşedinţă

2

În curând, Primăria Sectorului 2 va înfiinţa două noi parcări de reşedinţă, cu o capacitate totală, cumulată, de 107 locuri de parcare.

În ultima şedinţă a Consiliului Local s-au aprobat indicatorii tehnico-economici şi devizul general pentru înfiinţarea a două noi parcări de reşedinţă în Sectorul 2: una pe strada Popa Lazăr, iar alta pe strada Costache Conachi. 

Parcarea de reşedinţă de pe strada Popa Lazăr va avea o suprafaţă de 1.888 de metri pătraţi şi o capacitate de 76 de noi locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei este de 1.239.932 lei (TVA inclus). Lucrările se vor face etapizat, astfel încât traficul din zonă să nu fie afectat. 

Parcarea de reşedinţă pe strada Costache Conachi va avea o suprafaţă de 430 de metri pătraţi şi o capacitatea de 31 de noi locuri de parcare. Valoarea investiţiei ajunge la 712.398 lei (TVA inclus).

Durata de execuţie a celor două obiective de investiţii este de până la 4-5 luni.

De ce este esenţial să creăm noi locuri de parcare:

– pentru fluidizarea şi creşterea gradului de siguranţă în trafic;

– pentru creşterea calităţii vieţii, a gradului de confort al locuitorilor Sectorului 2;

– pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni;

– pentru reducerea volumului de noxe;

În iulie 2022, în evidenţele ADP Sector 2 existau 28.800 de parcări rezidenţiale şi 155 de locuri de parcare de utilitate publică cu plată. 

În ultimul an, în Sectorul 2 s-au construit 209 locuri de parcare, la care se adaugă şi cele nou obținute prin crearea de sensuri unice, plus cele aflate în administrarea PMB.

2 COMENTARII

  1. Parcari prin taierea trotuarelor caci altceva primarul sect.2 nu stie. Toate terenurile au fost date pe spaga mafiei imobiliare. Asa se fac averile in primariile de sectoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version