Primăria Sectorului 2 va solicita Primăriei Capitalei să cumpere o parte de Parcul Verdi

În ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 2 a fost aprobat proiectul prin care se va solicita Primăriei Capitalei acordul pentru a cumpăra un teren de 2.421 mp din Parcul Verdi, lot aflat în proprietate privată, pe strada Giuseppe Verdi nr. 6-8. 

Proprietarul şi-a anunţat intenţia de a vinde acest teren.

Terenul urmând a fi amenajat ca zonă verde şi de agrement, iar primăria spune că investiţia este esenţială pentru cei care locuiesc în proximitate, zona fiind destul de săracă în parcuri și locuri de joacă pentru copii.

Prin extinderea parcului, oamenii vor avea mai mult spaţiu la dispoziţie pentru plimbări pe jos, alergare sau pur şi simplu pentru a explora natura.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: „Este important să reîntregim întregul Parc Verdi. Nu ne dorim să se construiască blocuri acolo. Avem un interes legitim să reîntregim spațiului verde pentru a ne asigura că acest teren nu devine construibil. În apropierea Parcului Verdi locuiesc cetățeni ai Sectorului 2, iar achiziția se va face în favoarea, beneficiul şi pentru bunăstarea cetățenilor Sectorului 2”. 

În momentul de față parcul are un aspect dezolant, este compus dintr-o singură alee, un loc de joacă pentru copii şi o zonă verde neîntreţinută. 

Parcul nu dispune de dotări şi mobilier urban corespunzător. Nu sunt plantate flori şi nu există un sistem de irigat. De altfel, o parte din arbori sunt uscaţi, iar vegetaţia spontană s-a extins nedorit de mult.  

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati