Primaria Sectorului 2 vrea să trimită în tabără 350 de copii care provin din familii defavorizate / Instituția a lansat achiziţia publică

Primaria Sectorului 2 plănuiește să trimită în tabără 350 de copii care provin din familii defavorizate, potrivit unui anunț pe pagina de Facebook. În acest sens, instituția a lansat achiziţia publică. Cei interesați pot depune o ofertă până pe 19 iunie 2023, ora 10:00.

  • Valoarea estimată a proiectului este de 567.000 de lei (cu TVA), arată autoritatea locală. Pentru fiecare copil se alocă din bugetul local câte 1.500 lei pentru servicii de tabără + 120 lei pentru servicii de transport, anunță Primăria.

Copiii sunt deja incluși în proiectul „Intervenții integrate socio-educaționale pentru copiii defavorizați din zonele urbane marginalizate Baicului și Tei Toboc, din Sectorul 2 al Municipiului București” , un proiect menit să ofere șanse egale de acces la educație, să combată abandonul școlar și să sprijine recuperarea carențelor educaționale ale copiilor ce provin din zone de sărăcie.

Potrivit sursei citate, copiii vor merge în tabără în zonă montană şi/sau submontană şi vor beneficia de cazare, masa şi transport. Aceștia vor fi repartizați în 7 serii, maximum 50 de copii pe serie, şi vor fi cazaţi câte 5 nopţi.

⚠️ În tabără cei mici vor avea zilnic programate activităţi educative, de socializare şi recreere, cum ar fi:
✅ activități de educație prin joacă/explorare/aventură;
✅ drumeții în aer liber;
✅ activități de educație civică, de dezvoltare a încrederii de sine, activităţi sportive;
✅ cursuri de supraviețuire în natură și prim ajutor;
✅ jocuri de orientare, jocuri de interior și exterior, ateliere de creație;
✅ excursii/vizite obiective turistice etc.
💵 Valoarea estimată a proiectului este de 567.000 de lei (cu TVA). Asta înseamnă că pentru fiecare copil alocăm din bugetul local câte 1.500 lei pentru servicii de tabără + 120 lei pentru servicii de transport.

Scopul proiectului este prevenirea abandonului școlar și incluziunea socială, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati