Primăria Sectorului 3 anunță un program de sprijin pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială

0
108

Primăria Sectorului 3 prin DGASPC 3 oferă sprijin în implementarea proiectului „Leaving Care – Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din regiunea București-Ilfov”, de către Asociația SOS Satele Copiilor România.

Proiectul este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar pentru implementare Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 oferă sprijin, în calitate de partener, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Astfel, 70 de tineri din București-Ilfov vor face parte din acest proiect și vor beneficia, în funcţie de nevoile lor, de consiliere socială, psihologică, terapii, educaţie pentru formarea deprinderilor de viaţă independentă, acces la servicii medicale, suport şcolar și sprijin pentru locuire, până în august 2023. Concret, tinerii vor fi susținuți pentru ca tranziția la viața independentă să fie una optimă, iar ei să reușească să se intregreze cât mai ușor.

Proiectul este o continuare a demersurilor Asociației SOS Satele Copiilor România, din ultimii ani, cu privire la situația tinerilor din sistemul de protecție și a măsurilor ce trebuie implementate urgent la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.