Primăria Sectorului 3 intervine pentru salubrizarea zonei Esplanada, un focar de infecție din centrul Bucureștiului – FOTO

Primăria Sectorului 3 a demarat o acțiune de salubrizare și igienizare în zona Esplanada de pe Bulevardul Unirii din București, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, zona Esplanada din centrul Bucureștiului este una dintre zonele cele mai problematice din oraș, cu o istorie lungă de abandon din partea autorităților și degradare constantă. ”Această zonă, care aparține de Primăria Generală, a devenit un adevărat focar de infecție, plină de gunoaie, moloz și alte resturi, iar oamenii care locuiesc în apropiere sunt foarte revoltați de starea acesteia”, notează autoritatea locală.

  • În acest context, Primăria Sectorului 3 a decis să ia măsuri pentru a remedia situația și a curăța zona, în urma nenumăratelor reclamații înaintate de locuitorii din jur. Astfel, marți, 11 aprilie, echipele Direcției de Salubritate au început curățarea terenului, eliminând zeci de tone de deșeuri menajere, deșeuri din construcții sau resturi vegetale.

„Această bucată de teren nu este a nimănui, ci aparține de Primăria Generală, dar, din păcate, așa știu cei de acolo să o administreze. Sau, mai bine zis, să nu o administreze. Este un focar de infecție! Noi am intrat și am început să salubrizăm zona pentru că există zeci de reclamații de la oamenii care locuiesc în apropiere, fiind foarte supărați, pe bună dreptate, de mizeria existentă”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, prezent la fața locului.

Salubrizarea zonei Esplanada din centrul Bucureștiului este doar un prim pas.

Pentru a asigura un mediu curat și sănătos pentru toți locuitorii din această zonă, Primăria Sectorului 3 trebuie să ia măsuri pentru a găsi o utilitate acesteia și pentru a preveni astfel apariția altor probleme de mediu, spun reprezentanții Gărzii de Mediu, prezenți la acțiunea de curățenie.

„Nu este normal să avem astfel de zone în mijlocul orașului, de asta și dorința noastră, a Gărzii de Mediu, este ca Sectorul 3 să dea o altă utilitate zonei, să nu se mai strângă aici oamenii fără adăpost, să nu mai avem cazuri de persoane care depozitează noaptea tot felul de deșeuri, o zonă care să fie monitorizată”, susține comisarul-șef al Gărzii de Mediu București, Viorel Glăman.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati