VIDEO/ Control al Gărzii de Mediu București – Deşeuri abandonate ilegal pe terenuri din Sectorul 3 care aparţin Ministerului Dezvoltării, PMB şi mai multor persoane fizice

Comisarii Gărzii de Mediu Bucureşti fac, marţi, un control în zona Bulevardul Unirii din Sectorul 3, în zona Esplanada, unde zeci de deşeuri sunt abandonate pe terenuri care aparţin Ministerului Dezvoltării, Primăriei Bucureşti şi mai multor persoane fizice. Au fost identificaţi şi proprietarii unor autospeciale garate ilegal, având loc acţiunea de curăţare a zonei, arată sursa citată.

Garda de Mediu anunţă, marţi, un control al comisarilor din Bucureşti pe terenul situat în Bd. Unirii, FN, Sector 3, (ESPLANADA).

”În urma cercetărilor, din extrasele de carte funciară, rezultă că proprietarii care deţin terenuri/parcele în zona Esplanada sunt:

– Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

– persoane fizice şi juridice (35 de parcele aflate în proprietate privată)

– Primăria Municipiului Bucureşti (10 parcele)

Pe amplasament, comisarii GNM au constatat deşeuri abandonate în mai multe locuri (în special deşeuri din construcţii şi deşeuri de ambalaje), motiv pentru care, la solicitarea Gărzii Naţionale de Mediu, Primăria Sectorului 3 a demarat o amplă acţiune de salubrizare şi igienizare a întregului amplasament”, a transmis, marţi, Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizigienizarea/reamenajarea zonei, urmând ca la finalizarea lucrărilor, Unitatea Teritorial Administrativă a Sectorului 3 să recupereze costurile at că, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt ridicate deşeurile abandonate, este curăţata vegetaţia spontană şi se efectuează pentru curăţarea terenurilor de la proprietarii acestora.

”De asemenea, a fost identificat şi deţinătorul autospecialelor garate ilegal în acea zonă şi au fost dispuse măsuri de ridicare a acestora şi predarea lor la societăţi autorizate pentru dezafectarea/reciclarea vehicule scoase din uz. Pentru celelalte autovehicule parcate neregulamentar pe acest teren, Primăria Sector 3 a demarat activităţi de ridicare şi depozitare a acestora în spaţii special amenajate”, a mai transmis Garda de Mediu.

Instituţia a precizat că Poliţia Locală a Sectorului 3 va monitoriza permanent zona, după ce terenul va fi igienizat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati