Primăria Sectorului 3 vrea finanţări de 772 de mil. lei, prin PNRR, pentru renovarea clădilor

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat, marţi, în unanimitate, cinci proiecte de hotărâre în baza cărora vor fi depuse cereri de finanţare în valoare totală de peste 772 de milioane de lei în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Proiectele vizează consolidarea seismică şi/sau renovarea energetică a 70 de imobile din sector, scrie Agerpres.

Una dintre hotărârile aprobate se referă la consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a 30 de blocuri din Sectorul 3 şi a cheltuielilor aferente, în vederea finanţării în cadrul PNRR.

Potrivit sursei citate, printre imobilele care ar urma să beneficieze de finanţare se numără blocuri de pe str. Petre Ionescu, Bd. Theodor Pallady, str. Vasile Lucaciu, str. Voroneţ sau str. Solidarităţii.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 559 milioane lei, cu un TVA aferent de 106 milioane lei.

De asemenea, consilierii locali au aprobat proiectul pentru renovarea energetică moderată a 26 de blocuri, în vederea finanţării în cadrul PNRR, printr-o componentă dedicată comunităţilor expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 138 milioane lei, cu un TVA aferent de 26 milioane lei.

O a treia hotărâre vizează renovarea energetică moderată a 12 blocuri, valoarea maximă eligibilă fiind de 66 de milioane de lei (TVA: 12 milioane lei). Sunt incluse imobile de pe Şos. Mihai Bravu, Bd. Nicolae Grigorescu, Calea Călăraşi.

Al patrulea proiect se referă la renovarea energetică aprofundată a blocului 3B de pe Aleea Fizicienilor, valoarea maximă eligibilă fiind de 6,5 milioane lei.

Primăria Sectorului 3 va depune cerere de finanţare şi pentru renovarea corpului B al Colegiului Naţional Matei Basarab. Valoarea maximă eligibilă este de 2,9 milioane lei, cu TVA aferent de 562.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati