Primăria Sectorului 4 își păstrează decizia de a taxa locurile de parcare

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat miercuri că îşi menţine decizia privind taxarea locurilor de parcare pe marile bulevarde, după ce viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), spusese că decizia ar fi ilegală.

El spune că vor fi soluţionate „cu înţelepciune” toate „asperităţile de comunicare” pe acest subiect cu Primăria Capitalei.

”Este un lucru imperios necesar acela de a fiscaliza locurile de parcare”

„Eu, ca primar, nu sunt ales de cetăţeni pentru a genera situaţii conflictuale nici cu persoane fizice şi nici cu instituţii. Noi avem convingerea că deciziile pe care le-am luat sunt corecte şi sunt legale. Din punct de vedere al utilităţii lor, este un lucru imperios necesar acela de a fiscaliza locurile de parcare de la nivelul bulevardelor, pentru că, pe de o parte în această manieră va fi extrem de uşor să nu mai avem banda unu ocupată”, a declarat Băluță într-o conferință de presă.

Acesta a oferit și exemplul intrării într-o bancă sau într-un supermarket, unde există de exemplu 20 de locuri libere.

„Dacă ele sunt libere şi sunt cu taxă, în mod evident vor fi folosite pe un interval de timp scurt. Dacă acele locuri sunt în permanenţă ocupate, alternativele pentru cei care vor să intre în instituţia respectivă sau în centrul comercial respectiv sunt limitate”, a mai spus edilul.

Sectorul 4 a investit în infrastructura marilor bulevarde peste 200 de milioane de lei

El a menţionat că tarifele care ar urma să se aplice de pe 23 august nu sunt mari, dar a reamintit totodată că Primăria Sectorului 4 a investit în infrastructura marilor bulevarde.

„Este un lucru foarte simplu care poate îmbunătăţi viaţa oamenilor, de aceea nici tariful pe care îl avem nu este unul mare, pentru că ne interesează ca oamenii să conştientizeze în primul rând de ce este nevoie de această măsură. Pe de altă parte, este important de ştiut că Sectorul 4 a investit în infrastructura marilor bulevarde peste 200 de milioane de lei. Ca atare, toate aceste locuri de parcare noi sunt create de Sectorul 4, este o investiţie pe care cetăţenii Sectorului 4 trebuie să o recupereze în timp. Ca atare, este un gest de normalitate această reglementare a costurilor pentru locul de parcare. Se va aplica de luni, 23. Toate asperităţile de comunicare cu Primăria Municipiului Bucureşti sunt convins că le vom soluţiona cu înţelepciune”, a a mai spus primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati