Primăria Sectorului 5 vrea să atribuie contractul de salubrizare prin negociere directă, fără licitație,

Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Cristian Popescu Piedone, vrea să atribuie prin negociere directă, fără publicare, contractul de salubrizare în sector, potrivit unui proiect de hotărâre.

Decizia primăriei vine după ce Agenția pentru Protecția Mediului București a suspendat autorizația de mediu pentru Salubrizare Fapte 5 S.A., compania de salubritate a primăriei Sectorului 5, care nu a îndeplinit condițiile necesare pentru autorizare.

Sectorul 5 a rămas practic fără serviciu de salubritate

Astfel, Sectorul 5 a rămas practic fără serviciu de salubritate, iar primăria vrea să negociere un contract de urgență. Potrivit proiectului de hotărâre a consiliului local, contractul va fi valabil până la încheierea unei licitații publice în urma căreia să fie ales noul operator de salubritate.

Consiliul local al Sectorului 5 se întrunește astăzi în ședință pentru a aproba încheierea unui contract de urgență prin negociere directă.

Reamintim că autorizația a fost suspendată întrucât societatea primăriei, înființată de fostul primar, Daniel Florea, nu a respectat prevederile unui document de control și nu și-a îmbunătățit activitatea.

”Aspectele de neconformitate au fost constatate în urma controlului efectuat de Garda Națională de Mediu. Suspendarea autorizației se menține 6 luni, mai exact până în data de 15.08.2021. Pe perioada suspendării, desfășurarea activității este interzisă”, se arată în comunicatul primăriei Sectorului 5.

Potrivit reprezentanților primăriei, suspendarea autorizației de mediu pentru compania de salubritate a primăriei înseamnă că nu mai are cine să ridice gunoiul din Sectorul 5.

”Problema gunoiului de pe raza sectorului, dacă nu este soluționată la timp, poate deveni un real pericol pentru comunitate. Nu vreau să văd gunoi pe străzi și nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă. Toți factorii decidenți trebuie să conștientizeze gravitatea situației în care ne aflăm și să găsească o soluție de îndată pentru evitarea unei crize majore de sănătate publică, generată în mod voit și repetat de vechea administrație publică a sectorului”, a declarat primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati