Primarul Ciucu, despre tarabele ilegale din Capitală: „De vină sunt parlamentarii care au schimbat legea”

Edilul Sectorului 6 Ciprian Ciucu susține că poliția locală nu mai poate confisca marfa comercianților fără autorizație de pe străzile Capitalei după ce mai mulți parlamentari au modificat o lege: „Doar dăm în neștire amenzi, amenzi pe care nu le plătesc”.

„Dacă ați observat acest nou fenomen în care trotuarele și gurile de metrou arată ca în anii 90, pline de comerț ilegal, nu înjurați primarii și poliția locală, gândurile dumneavoastră bune ar trebui să se îndrepte către parlamentarii care au inițiat și votat abrogarea Legii privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite” a scris Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține că vechea legea permitea Poliției Locale să confiște marfa acelora care „se instalează ilegal acolo unde este vadul comercial mai bun, luând din veniturile și clientela comercianților din piețe, care vând legal” sau „vând diferite legume, fructe, chiloți, maieuri și diverse alte mărfuri și afectează vizual mediul urban”.

„Doar dăm în neștire amenzi, amenzi pe care nu le plătesc”

Ciucu notează că „acum legea nu mai este, deci nu mai putem confisca marfa. Doar dăm în neștire amenzi, amenzi pe care nu le plătesc, și nu le sunt imputate în localitățile lor, și se fălesc chiar că nimeni nu le poate face nimic și le vântură în față polițiștilor locali teancul de amenzi neplătite”.

”Cer Parlamentului să rezolve acest vid legislativ”

Ciucu a transmis și un mesaj pentru colegii parlamentari: „Data viitoare când vreun parlamentar mai are astfel de idei crețe (nu știu cine a avut inițiativa, dar sper să nu fi fost PNL), ar trebui să ne întrebe și pe noi, pe cei din prima linie a administrației publice! Cer Parlamentului să rezolve acest vid legislativ”. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati