Primarul Daniel Băluță anunță că balcoanele improvizate din sectorul 4 vor fi demolate

0
165
Foto: Facebook / Daniel Baluta

Balcoanele improvizate din blocurile aflate în Sectorul 4 al Capitalei vor fi demolate. Anunțul a fost făcut de primarul Daniel Băluță care a dezvăluit că decizia a fost luată deoarece construcțiile nu sunt legale, estetice și sigure. 

În același timp, edilul a mai spus că specialiștii caută soluții alternative.

„Spunem adio acestui gen de improvizații în sectorul 4. Extrem de nesigure pentru cei care locuiesc în zonă, dar și inestetice pentru oricine trece pe acele străzi, construcțiile de acest fel vor fi dezafectate. Nu lăsăm însă pe nimeni în urmă! În zone precum Aleea Nehoiu sau strada Coștila există familii cu câte 4-5 membrii, cu venituri reduse, care-și duc traiul în case nu mai mari de 20 de metri pătrați, aici incluzând și baia, și bucătăria.

Cred că înțelegem cu toții nevoia lor de a-și extinde spațiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal și nici sigur. De aceea, am găsit soluții pentru a înlocui aceste balcoane improvizate cu construcții avizate de arhitecți și care le vor oferi oamenilor atât plusul de spațiu atât de necesar dar care vor schimba și aspectul inestetic al cartierului”, a anunțat Daniel Băluță pe Facebook.

De obicei, balcoanele improvizate sunt realizate din materiale ușoare care nu oferă siguranță utilizatorilor în ceea ce privește rezistența la mișcare și la incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.