Primarul Nicușor Dan anunță o campanie de promovare a donării de sânge, în autobuzele STB – FOTO

Peste 30 de autobuze STB vor fi colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În Bucureşti vor circula 34 de autobuze STB colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge. Potrivit edilului general al Capitalei, campania va rula şi pe ecranele electronice din autobuzele STB.

„Vom sprijini Institutul de Hematologie în realizarea tuturor acțiunilor pe care și le propune pentru educarea actualilor și viitorilor donatori pentru că înțelegem importanța acestui gest și a nevoii uriașe de sânge la nivelul spitalelor din București și din țară.

”Nevoia reală este de 7000 de donatori de sânge și plasmă”

În prezent, înțeleg că în medie donează între 4000 și 4500 de persoane pe lună, iar nevoia reală este de 7000 de donatori de sânge și plasmă. De aceea cred că este foarte importantă această campanie care poate să îi determine pe foarte mulți oameni să aloce puțin timp pentru o cauză atât de nobilă.

Această campanie a fost lansată după ce, în urmă cu patru luni, Primăria Capitalei a semnat un protocol cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, prin care PMB s-a angajat să promoveze activitățile de donare de sânge”, a declarat Nicușor Dan, în timpul unei conferințe de presă cu Doina Goșa, directorul Institutului de transfuzii.

În același timp, Goșa a vorbit despre beneficiile donării de sânge, atât despre cele pentru sănătate, cât și despre beneficii care sunt stipulate în lege.

”În legătură cu beneficiile donării de sânge, aș dori să subliniez că un donator de sânge este expus mult mai puţin la accidente vasculare cerebrale sau infarct de miocard atunci când va înainta în vârstă. Un donator de sânge curent, care este practic adaptat prelevărilor de sânge, pierderilor unor cantităţi de sânge în mod sistematic, face faţă mult mai uşor şi nu intră atât de repede în colaps în cazul apariției unei boli sau accident care implică pierderi mari de sânge, comparativ cu o persoană care nu a donat niciodată, pentru că el este adaptat.

Pe lângă aceste beneficii pentru sănătate, inclusiv creşterea imunităţii, există şi acele beneficii care sunt stipulate în lege, şi anume: zi liberă la serviciu, adeverinţă de reducere 50% pentru transportul în comun, şi un voucher de hrană”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati