Primarul Sectorului 1: Consilierii PNL și USR au demonstrat, pentru a patra oară consecutiv, că nu le pasă de copiii și bolnavii Sectorului 1 – au respins rectificarea bugetară! Spitalele Floreasca şi Grigore Alexandrescu – fără bani de utilităţi

Pentru a patra oară consecutiv, consilierii locali ai opoziției nu au fost de acord cu rectificarea bugetului, deși sumele prevăzute au fost propuse de fiecare director de unitate de învățământ, a anunţat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Într-un comunicat de presă, edilul a precizat că, în ședința din 14 octombrie 2019, consilierii locali ai PNL și USR au respins proiectul de rectificare bugetară.

Consecințele acestui vot, în domeniile educației și sănătății, sunt din cele mai grave: majoritatea unităților de învățământ din Sectorul 1 au rămas fără bani pentru plata facturilor la curent, gaze și apă;copiii care frecventează mai multe grădinițe din Sectorul 1, printre care Grădinița nr. 42, nr. 44, nr. 203 și nr. 206 vor rămâne în frig, la iarnă, întrucât a fost blocată achiziția de centrale termice noi; elevii care provin din familii cu venituri reduse nu-și vor mai primi bursele sociale;de asemenea, toți copiii cu rezultate bune la învățătură nu vor mai beneficia de bursele de performanță, de merit dar și de studiu; copiii din toate cele 34 de grădinițe de stat din Sectorul 1 nu vor mai beneficia gratuit, în acest an școlar, de cursuri de limbi străine și programe de dezvoltare personală.

Prin respingerea proiectului de rectificare bugetară, a fost lăsat fără finanțare proiectul educațional „Grădinița pentru toți”; Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” nu își vor mai primi banii pentru plata facturilor la toate utilitățile.

Sectorul nostru, pentru a patra oară consecutiv se confruntă cu o situație de necrezut: consilierii opoziției, atât cei de la USR, cât și cei ai PNL, au votat împotriva intereselor copiilor și bolnavilor. Deși sunt membri în consiliile de administrație ale unităților de învățământ și cunosc absolut toate problemele cu care acestea se confruntă, consilierii PNL și USR au ales să le ignore, lăsând școlile, dar și spitalele, fără bani de apă, gaze și curent. Este a nu știu câta oară când doresc să fac un apel către toți acești consilieri locali să lase politica la ușa Sălii de Consiliu  și să acționeze numai în interesul cetățenilor și, în nici un caz, împotriva lor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati