Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, audiat la poliție. Ancheta vizează un bloc construit cu un etaj în plus față de autorizație

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, este audiat, luni, de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, într-un dosar privind emiterea procesului verbal de recepție pentru un bloc nou de locuințe, cu un etaj în plus față de autorizația de construire.

La ieșirea de la audierea de la Secția de Poliție nr 8, primarul Radu Mihaiu a declarat este vorba despre o anchetă penală privind intabularea unui bloc nou, scrie G4Media.

„E o anchetă penală în curs. Eu colaborez cu tot ce se poate.

E o autorizatie de construire emisă în mandatul anterior, cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. Înregistrarea la cadastru e diferită față de certificatul de edificare.

Semnătura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal a fost semnat de către o persoană din primărie, un inspector din cadrul primăriei.

Eu nu am fost să văd construcția. Cu acel certificat proprietarul poate merge către cadastru să-și intabuleze clădirea”, a declarat edilul de sector.

Poliția Capitalei a anunțat, printr-un comunicat de presă, că polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare luni zece mandate de percheziție în București și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane suspectate de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

Conform sursei citate, în 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul-verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă.

„Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire”, a mai transmis Poliția Capitalei, precizând că 12 persoane vor fi audiate în aces caz.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati