Primul înalt oficial din BOR care schimbă ritualul botezului: Trebuie să apelăm la logică!

0
90
Pixabay

ÎPS Calinic a anunțat că Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului vine cu o serie de măsuri în ceea ce priveşte schimbarea tehnicii botezului, după ce un bebeluș de șase săptămâni din Suceava a murit la scurt timp de la creștinare.

Primul înalt oficial din BOR care schimbă ritualul botezului. Preasfiinţia Sa Calinic e primul înalt oficial din Biserica Ortodoxă Română care anunță astfel de decizii.

„Trebuie să apelăm la logică! Se găsesc întotdeauna soluţii”, a precizat el. Noile măsuri au intrat în vigoare de luni, 8 februarie, informează Adevărul.

Arhiepiscopia a decis ca nicicun botez să nu mai fie oficiat fără asistenţa unui preot cu experienţă clericală.

Totodată, înainte de fiecare botez, preotul va solicita familiei bebeluşului informaţii despre starea de sănătate a acestuia, dacă e născut prematur, dacă suferă de anumite boli sau sensibilităţi care i-ar pune în pericol viaţa în timpul afundării în cristelniţă.

Ca excepție de la regulă, dacă bebelușul are probleme medicale, este agitat, speriat, plânge foarte tare sau are sub 40 de zile sau când există situaţii speciale (familia nu doreşte afundarea copilului) prin ”pogorământ”, după cum precizează arhiepiscopul Calinic, „săvârşirea Tainei Sfântului Botez se poate face prin turnarea de apă sfinţită, din cristelniţă, pe creştetul copilului. Procedura va consta în introducerea pruncului în apa sfinţită din cristelniţă până în zona gâtului, iar apoi preotul va turna apa sfinţită, de trei ori, peste capul copilului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.