Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România ar putea deveni funcţional în vara anului 2022

1

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România, construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, ar putea deveni funcţional în vara anului 2022, anunță ONG-ul pe pagina de Facebook.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă estimează că va finaliza construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România la începutul anului viitor.

Reprezentanţii ONG-ului speră că acesta va deveni funcţional în iunie – iulie 2022, după perioada de testare şi calibrare.

„Estimăm că vom finaliza construcţia Spitalului la începutul anului viitor şi că va deveni funcţional probabil în iunie-iulie 2022, după perioada de testare şi calibrare. Ne dorim ca micuţii pacienţi să beneficieze cât mai curând de #SpitalulPremierelor. Însă, unele lucruri nu depind de noi, cum ar fi faptul că în pandemie am avut multe întârzieri la livrarea materialelor pe şantier, iar asta a decalat anumite termene prestabilite”, anunţă ONG-ul fondat de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu.

„#NoiFacemUnSpital este un proiect pe termen lung, o iniţiativă unică în România, un organism viu, care creşte sub ochii noştri, în timp ce atâtea alte lucruri stau pe loc. Aşa că e normal să avem întrebări despre un proiect de o asemenea amploare, realizat de o asociaţie din donaţii şi sponsorizări. Încercăm să răspundem la cele pe care le auzim cel mai des.”, mai transmit reprezentanţii ONG-ului pe Facebook.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a anunţat că intenţionează să reconstruiască de la zero şi Spitalul Marie Curie, după terminarea construcţiei spitalului de oncologie.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version