Produse expirate cu gândaci și rugină. Alte șase supermarketuri din Capitală au fost amendate

0
486

Alte șase supermarketuri din Capitală au fost amendate, miercuri și joi, de ANPC pentru nereguli. Inspectorii au constatat produse expirate oferite spre vânzare, dar și prezența de gândaci.

Potrivit ANPC, miercuri și joi au fost verificate 5 magazine ale Mega Image din sectoarele 1, 3 și 4 ale Capitalei, precum și unul aparținând companiei Lidl, din Sectorul 4.

Inspectorii au aplicat amenzi de 97.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii pentru 3 magazine Mega Image, până la remedierea deficiențelor constatate, dar și oprirea temporară a unor raioane în care s-au înregistrat abateri, în celelalte 2 magazine Mega Image.

Principalele nereguli constatate de echipele de control au fost vânzarea de produse expirate, a unor legume și fructe, dar și a unor preparate din carne cu modificări, lipsa igienizării, prezența infestației cu gândaci (vii și morți, în capcane) sau utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.