Profesorii cer salarii mai mari în stradă. Cadrele didactice protestează în fața Guvernului – FOTO/VIDEO

Profesorii protestează în fața Guvernului. Cadrele didactice cer în stradă salarii mai mari după ce ANAF a luat în vizor meditațiile, notează antena3.ro.

Aproximativ 1000 de angajați din Educație protestează în intervalul 11.00- 13.00, în Piața Victoriei.

Sindicatele din educație au anunțat protestul din Piaţa Victoriei după ce noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a anunțat că ANAF va fi mult mai atent la profesorii care vor da meditații.

Solicitarea principală a protestatarilor este aceea ca Guvernul României să aplice în perioada imediat următoare Legea salarizării, ceea ce oricum ar însemna doar o compensare parțială a creșterii reale a inflației.

Principalele nemulțumiri:

  • Neaplicarea Legii 153/2017 pentru personalul din învățământ, in special situatia personalului nedidactic care, in cea mai mare parte, este plătit la nivelul salariului minim pe economie. Aceștia, având in vedere explozia prețurilor, nu mai pot trai cu veniturile actuale.
  • De la 1 ianuarie 2022, salariul profesorilor și al personalului din învățământ ar fi trebuit să crească cu 16%, însă legea a fost amânată și salariile profesorilor au crescut cu doar 4%

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati