Prognoză specială pentru Capitală: Vremea se va menține închisă și rece

Vremea rea își face simțită prezența miercuri în Capitală și în alte regiuni, în special din sudul țării, unde cele mai mari probleme le pune poleiul și vântul puternic.

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă până miercuri la ora 18:00:

„Vremea se va menține închisă și rece. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad”, scrie Digi24.


Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, valabilă de marți seara, de la 21:00 până miercuri dimineață, ora 8:00: „Vremea va fi închisă. La ora 21:00 grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 8 și 12 cm, iar în orele următoare va continua să ningă, dar ninsoarea va slăbi treptat în intensitate, iar până în a doua parte a nopții când acesta va înceta se vor mai depune în medie, 3- 5 cm. Spre dimineață, grosimea totală a stratului de zăpadă va fi în general de 12-15 cm. Vântul va fi slab. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade”.

De la iarnă, la primăvară

În zilele următoare trecem de la iarnă la primăvară în sud-estul țării, unde  o masă de aer cald va aduce temperaturi ridicate, de până la 15 grade Celsius. Dar vor fi și  ploi, în special în sud, est și centru, zone în care vântul va continuă să sufle cu putere.

La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei și doar pe crește va mai ninge și se va depunde un nou strat de zăpadă.

În București, temperaturile vor continua să crească până joi la prânz. Atunci când vor fi 11 grade. Vremea se va menține caldă până la finalul săptămânii, dar cerul va fi mai mult noros și  va plouă în fiecare zi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati