Programul de lecturi online continuă la Teatrul „Ion Creangă” în luna august

Lecturile de vacanţă pentru cei mici continuă la Teatrul „Ion Creangă”, proiectul video online aduce în luna august patru noi poveşti publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) şi lecturate de actorii instituţiei.

Atent ilustrate și pline de suspans, titlurile selecționate își propun să le facă copiilor cunoștință cu noi experiențe, dar și să le încurajeze interesul pentru lectură.

Primul univers pe care cei mici îl vor explora este cel din Muna și Iepurașul de pe Lună – de Camille Whitcher, carte câștigătoare a Premiului Stratford-Salariya pentru cărți ilustrate în anul 2017. Povestea o surprinde pe Muna, o fetiță care-și face un prieten neașteptat: un iepuraș sosit tocmai de pe Lună. Următoarele sesiuni îi poartă pe copii în lumea unui unicorn, eroul seriei Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor, concepută și ilustrată de Aurélie Chien Chow Chine cu scopul de a le arăta celor mici cum să-și gestioneze emoțiile.

Muna și Iepurașul de pe Lună 

7 august, ora 10:00

Interpretează: Carmen Palcu, Eliza Teofănescu, Anca Zamfirescu

Într-o noapte caldă de vară, în timp ce savurau câteva prăjituri și o cană cu ceai, Muna și bunica ei admirau Luna, care strălucea feeric. Un cadru perfect pentru a începe o călătorie într-un spațiu necunoscut, sub cerul înstelat, alături de un nou prieten. Dar oare chiar ne poartă într-o aventură acest iepuraș magic? Sau am intrat pe tărâmul viselor?

Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor

14 august, ora 10:00 – Sunt timid

21 august, ora 10:00 – Sunt invidios

28 august, ora 10:00 – Sunt fericit

Interpretează: Camelia Andriță

Noni este un mic unicorn special: părul din coama lui își schimbă culorile în funcție de emoțiile sale. Uneori este timid. Alteori este invidios. Iar câteodată este atât de fericit! Cu ajutorul poveștilor, vom descoperi alături de Noni cum să ne gestionăm stările, dar și cum să ne relaxăm mintea și corpul pentru a nu lăsa emoțiile puternice să ne copleșească.

Lecturile ilustrate (video) sunt publicate în fiecare sâmbătă, la ora 10:00, pe canalele de Facebook, Instagram și Youtube ale Teatrului Ion Creangă.

Proiectul Lecturi de vacanță pentru năzdrăvani mici este derulat în parteneriat cu Didactica Publishing House (DPH) și face parte din Programul TIC ONLINE, un demers implementat de Teatrul Ion Creangă începând din anul 2020, prin producția mai multor serii și tipuri de materiale audiovizuale cu caracter educativ, adresate copiilor de vârstă preșcolară și școlară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati