Programul „Rabla pentru becuri”. Ciolacu ar vrea ca oamenii să cumpere becuri românești

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul „Rabla pentru electrocasnice” să fie introduse şi becurile cu led.

Liderul PSD a vorbit despre o posibilă extindere a programului „Rabla pentru electrocasnice” și la becuri, în încercarea de a ajuta oamenii să reducă din consumul de energie.

  • Astfel, becurile cu filament ar urma să fie înlocuite cu becuri led, iar Ciolacu ar vrea ca oamenii să cumpere „becuri românești”.

Liderul PSD a confirmat că este o propunere introducerea programului „Rabla pentru becuri”, iar finanțarea să se facă din fonduri europene.

„Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile”, a spus liderul PSD, citat de Agerpres.

Ciolacu: ”Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti”

El a adăugat că, după ce se vor lămuri cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, liderii coaliţiei vor decide dacă le introduc sau nu în programul „Rabla pentru electrocasnice”.

„Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm – nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie -, să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei”, a afirmat Ciolacu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati