Proiect in Sectorul 2: Elevii, controlati la coloana vertebrală din cauza greutăţii ghiozdanului

Primăria Sector 2 urmează să implementeze, în cursul viitorului an şcolar, un nou proiect dedicat elevilor prin care aceştia vor beneficia de controale de specialitate ale coloanei vertebrale. Aproape 11.500 de elevi din sector ar urma să fie incluşi în Proiectul „Pentru sănătatea copiilor noştri”, sustine primarul Mugur Mihai Toader. 

Cel mai frecvent, afecţiunile coloanei vertebrale apar la copii între 9 şi 11 ani. Din nefericire însă la noi nu există nicio preocupare pentru depistarea precoce a acestor boli, astfel încât majoritatea elevilor prezintă o asemenea afecţiune, mai ales scolioze şi cifoze, afecţiuni care netratate corespunzător pot avea complicaţii grave, scrie b365.ro.

„Pentru ca elevii să nu dezvolte astfel de boli, este necesar să se efectueze analize şi consulturi la medicii de specialitate, investigaţii care din cauza costurilor ridicate nu sunt accesibile majorităţii părinţilor. Pentru a veni în sprijinul părinţilor şi al copiilor, pentru dezvoltarea armonioasă a acestora din urmă, în scop profilactic şi pentru aplicarea tratamentelor adecvate, prezentul proiect şi-a propus ca prin efectuarea unor analize medicale de imagistică, noninvazive, să se evalueze starea de sănătate a coloanei vertebrale a elevilor din clasele V-VIII (învăţământul gimnazial) înscrişi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 2”, a explicat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader.

Ce presupune proiectul „Pentru sănătatea copiilor noştri”?

În cadrul Proiectului „Pentru sănătatea copiilor noştri” vor fi achiziţionate servicii medicale având ca scop verificarea stării de sănătate a elevilor în scopul asigurării unei dezvoltări armonioase a acestora şi aplicarea unor metode de prevenţie adecvate.

Serviciile medicale ce fac obiectul achiziţiei vor consta în analize de imagistică gratuite pentru elevi, asigurate de medici de specialitate în balneofizioterapie şi recuperare medicală şi asistenţi medicali de specialitate kinetoterapeuţi care se vor deplasa la sediul unităţilor de învăţământ.

„Pentru a nu produce niciun fel de consecinţe negative asupra sănătăţii elevilor, aparatura folosită pentru realizarea analizelor medicale de imagistică va fi noninvazivă, nu va folosi radiaţii nocive şi nici substanţe toxice”, a completat edilul.

Pentru derularea proiectului „Pentru sănătatea copiilor noştri” , Consiliul Local Sector 2 a aprobat suma de 1,15 milioane lei. Proiectul de va desfăşura pe parcursul viitorului an şcolar, în perioada 01.10.2019-29.05.2020.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati