Proiect inedit în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spaţiu personalizat, cu identitate vizuală

0

Proiect inedit în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spaţiu personalizat, cu identitate vizuală, ca urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 5 și Asociaţia Teach for Romania.

Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone, a sprijinit iniţiativa inedită a Asociaţiei Teach for Romania de a realiza un grafitti pe peretele lateral al Şcolii Gimnaziale Nr. 136 din Prelungirea Ferentari nr. 72. Lucrarea realizată de artistul mural Alexandru Cibotariu se doreşte a fi o inspiraţie pentru copii, precum şi un motiv în plus de a le face revenirea la şcoală mai frumoasă.

Este pentru prima dată când în Sectorul 5 are loc o astfel de colaborare între sectorul public şi mediul asociativ, în urma căruia şcoala a fost transformată într-un spaţiu personalizat, cu identitate vizuală, prietenos şi atractiv pentru copiii din cartierul Ferentari. Astfel de proiecte de dezvoltare a infrastructurii şcolare au, de asemenea, ca obiectiv prevenirea şi combaterea abandonului şcolar.

În contextul în care este necesară reconstruirea relaţiei şcoală-copii-părinţi-comunitate locală, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone intenţionează, prin Direcţia de Învăţământ, să colaboreze cu Asociaţia Teach for Romania şi în cadrul altor proiecte educaţionale destinate comunităţii locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version