Proiect: Media 5 nu va mai fi limită pentru înscrierea elevilor la liceu

0

Elevii nu vor mai avea ca limită media 5 pentru înscrierea la liceu, potrivit unui proiect de ordin finalizat de ministrul educației.

Proiectul de ordin schimbă admiterea la liceu, prin eliminarea mediei 5 ca limită pentru înscrierea la liceu, modificând Ordinul nr. 4948/2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii la liceu, a informat Edupedu.ro.

Documentul prevede o singură condiție pentru elevii care vor să urmeze liceul, la prima repartizare computerizată după Evaluarea Națională din vară: să fi susținut examenele Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a.

Fostul ministru al educaţiei, Daniel Breaz a stabilit la finalul lunii august, ca ministru interimar la Educație, ca învățământul profesional să fie obligatoriu pentru elevii care ar fi obținut o medie de admitere sub 5, după Evaluarea Națională.

În prezent,articolul 2, alineatul 10 din metodologia de admitere la liceu în vigoare este următorul:  “(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).”
Proiectul de ordin realizat de Monica Anisie prevede modificarea articolului 2, alineatul 10, astfel, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro:

“1. La articolul 2, alineatul (10) se modifică şi va avea următorul cuprins:
‘La repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională.’

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version