Proiect PNL: bucureștenii din Sectorul 3 pot să își sterilizeze gratuit câinii

0
83
Pixabay

Proiectul PNL prin care bucureştenii din Sectorul 3 vor avea acces gratuit la servicii de sterilizare şi de microcipare a câinilor de rasă comună a fost adoptat în Consiliul Local al Sectorului 3 din această săptămână.

Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3, pe pagina sa de Facebook: „Este o veste extraordinară și pentru că sterilizarea gratuită va însemna o deschidere mai mare către adopție. (…) Felul în care ne raportăm la animale și modul în care ne purtăm cu ele spun foarte multe despre noi și despre comunitatea în care trăim. Vreau să facem din sectorul 3 un loc care pune grija față de calitatea vieții pe primul loc”.

La ședință, pentru susținerea proiectului, au fost prezente mai multe ONG-uri de profil, inclusiv Hilde Tudora, șefa Biroului Protecția Animalelor la Consiliul Județean Ilfov,
Cea care a implementat cu succes această soluție în Ilfov.

“În sfârșit, datorită Partidului Național Liberal, Primăria sectorului 3 face acum ce trebuia să facă de ani de zile: să prevină suferința oamenilor și a animalelor. Mă bucur enorm să văd că cetățenii din sectorul 3 își vor putea steriliza și microcipa gratuit câinii. E complet normal să vedem o astfel de măsură, într-o țară în care problema animalelor singure este una de siguranță națională. Animalele nu au ce căuta pe străzi, trebuie să alegem calea umană și eficientă. Îl felicit pe Cătălin Moldoveanu, mereu am spus că avem nevoie de oameni politici cu viziune, axați pe toate probleme, de oameni politici care respectă ființele în general și fac tot ce e necesar să aducă bunăstare”, a declarat Hilde Tudora.

Programul de sterilizare şi microcipare a câinilor de rasă comună urmează să fie derulat cu ajutorul ANSVSA şi DSV, cu implicarea asociațiilor şi a ONG-urilor de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.