Proiectul „Biblioteca de weekend”. Evenimente în aer liber organizate în august și septembrie

O serie de evenimente în aer liber se vor desfăşura în zilele de duminică 8 şi 22 august şi în perioada 12 – 19 septembrie, sub genericul „Biblioteca de weekend”, la sediul central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (BMB).

„Am pregătit pentru dumneavoastră serate muzicale, expoziţii de fotografie şi desen, întâlniri cu scriitori contemporani, spaţii interactive pentru toate vârstele, ateliere de lectură, precum şi alte surprize de petrecere a unui timp valoros în compania cărţilor”, informează organizatorii.

Primul eveniment din această serie se va desfăşura în curtea bibliotecii, duminică.

„Începând cu ora 18,00, vă puteţi relaxa în „colţul de lectură”, spaţiu special amenajat, dotat cu minibibliotecă, pentru relaxare şi citit. La ora 18,30 artistul Tic Petroşel vă încântă cu un recital de muzică folk. Spontan, dar şi profund, plin de umor şi serios, Tic Petroşel aduce spectacolul la BMB prin talentul său actoricesc, dar mai ales prin muzica sa. (…)

Începând cu ora 19,30 scriitoarea contemporană Violeta Ion va recita din propriile poezii şi vă provoacă la un dialog cultural. Născută în 1973, absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti, a obţinut premii importante la concursuri şi festivaluri naţionale de literatură (de exemplu, Premiul pentru Dramaturgie la Concursul de manuscrise al Uniunii scriitorilor din Romania pe anul 2005)”, precizează sursa citată.

În cadrul evenimentului, participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse pentru lectură şi consultare.

Intrarea este liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Evenimentul este organizat Biblioteca Metropolitană Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în cadrul proiectului „Străzi deschise” iniţiat ARCEN.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati