Proiectul pentru stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale, lansat în dezbatere publică de Primăria Capitalei

0
145

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2022.

Documentul poate fi consultat pe site-ul instituţiei, până la data de 19.04.2021, accesând următorul link: http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php.

Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie.

În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2022 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 2,6%.

Redăm mai jos un calcul estimativ al nivelurilor impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice şi a impozitului pe mijloacele de transport:

*˜ Creşterile pentru impozitul pe clădiri persoane fizice rezidente sunt de 1-4 lei – garsonieră; 1-5 lei apartament cu 2 camere ; 2-8 lei apartament cu 3 camere; 2-12 lei apartament cu 4 camere.

* Creşterile pentru impozitul pe mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică, astfel: pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 1600 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 cmc, creşterile variază între 4 şi 174 lei.

* Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone nu a fost indexat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.