Protecția Consumatorilor, avertisment pentru românii care cumpără produse de post

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a anunțat pe o rețea de socializare că în această perioadă românii trebuie să țină cont de mai multe recomandări cu privire la achiziționarea produselor de post.

Produsele trebuie cumpărate doar din locuri amenajate și autorizate, pentru a evita astfel ca acestea să fie neconforme sau nesigure, afectând astfel sănătatea.

De asemenea, Anghel a mai spus că e nevoie de păstrarea bonului pentru proba în cazul care consumatorul vrea să reclame calitatea sau siguranța produsului achiziționat.

Produsele de post. Care sunt capcanele în care cad românii

Totodată, directorul ANPC a afirmat că produsele de post sunt doar cele constituite din ingrediente vegetale, recomandând astfel consumatorilor să citească cu atenție etichetele produselor pentru a nu fi induși în eroare.

Acesta a dat asigurări că vor exista controale în toată această perioadă, pentru a preîntâmpina orice fel de neregulă din domeniul protecției consumatorilor.

„Pentru ca produsele pe care le cumpăraţi în perioada postului, premergătoare sărbătorilor pascale, să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, vă recomand, în primul rând, ca înainte de cumpărare, să acordaţi o atenţie deosebită listei ingredientelor”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, directorul ANPC a mai spus că trebuie evitate cumpărarea de produse cu durabilitate minimală sau data limită depășită și a atras atenția asupra pericolului de achiziționare a produselor cu etichete ce conțin mențiuni care pot induce în eroare.

În ultimii ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, comisarii ANPC au descoperit că în unele produse precum cozonac cu rahat, cacao și stafite, se regăseau ouă, în contradicție cu ce era menționat pe etichetă.

De asemenea, aceștia au mai descoperit numeroase nereguli la zeci de comercianți ce susțin că vând produse de post în această perioadă.

„(…) Produsul alimentar vegetal UHT, care conform listei de ingrediente declarată pe ambalaj conţinea proteine din lapte, în neconcordanţă cu denumirea de produs; Produse de cofetărie preambalate, cu menţiunea „de post”, deşi în lista ingredientelor de pe eticheta era înscris „frişcă””, a mai arătat Paul Anghel.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati