UPDATE Protest cu dricuri în Piața Victoriei. Firmele de pompe funebre, nemulțumite din cauza regulilor de înmormântare

Protest inedit, cu dricuri, în Piața Victoriei. Este vorba de o acțiune anunțată a firmelor de pompe funebre, nemulţumite de ordinul prin care trebuie să se ocupe de îmbrăcarea celor morţi de Covid-19.

Până acum, oamenii care mureau infectați de Covid și cărora li se făceau autopsii erau băgați dezbrăcați în saci de plastic și puși în sicrie, care erau sigilate.

UPDATE 16:30 Dricuri împânzite în fața Guvernului

Dricurile înșirate sunt acoperite de bannere pe care sunt inscripționate diferite mesaje „Nicăieri în lume biserica nu face servicii funerare” sau „Biserica Ortodoxă Română….concurență neloială”.

CAPTURA VIDEO

Administratorii de pompe funebre sunt reticenți, mulți refuză și susțin că se tem pentru viața lor și a famiilor. Pentru aceste proceduri este nevoie ca firma funerară să fie unitate de servicii funerare autorizată DSP. Totodată, cei care lucrează în domeniu spun că prețurile pentru astfel de servicii se vor tripla și acuză Patriarhia Română că a înființat societăți comerciale care se ocupă de înmormântări și condiționează familiile celor decedați să le folosească.

”Suntem aici să protestăm împotriva concurenței neloiale din partea acestor indivizi așa-ziși trimiși ai lui Dumnezeu care fac afaceri sub ochii Guvernului. Protestăm direct împotriva Patriarhiei pentru că îi condiționează pe enoriași, profitând de influența pe care o au, să-și înmormânteze decedații cu firmele bisericii. Biserica nu mai reprezintă un cult și a devenit o afacere. Nu cerem decât dreptul la muncă”, a declarat Alexandru Ruș, purtătorul de cuvânt al Federației Române Funerare, scrie gandul.ro.


Angajații de la pompe funebre, protest macabru în Piața Victoriei

Reprezentanții firmelor de pompe funebre spun însă că, în urma acestui ordin, viața le este pusă în pericol, pentru că riscă să fie infectați, aşa că cer Guvernului să îl modifice.

În aceste condiții, protestatarii spun că sunt nevoiți să refuze înmormântarea persoanelor care au murit din cauza virusului, scrie realitatea.net.

Sute de dricuri sunt aşteptate să ajungă, din toată ţara, în faţa Guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati