Protest cu farfurii și polonice în fața Ministerului Educației. „150.000 de copii nu au ce mânca”

0
173

Comunitatea Declic anunţă că luni, 30 mai, de la ora 10.30, în faţa Ministerului Educaţiei, va avea loc acţiunea ”Vrem o masă caldă pentru toţi elevii”.

Cei de la Declic şi elevii de la CNE vor aduce un polonic şi o lingură uriaşe, precum şi farfurii supradimensionate şi farfurii cu mesaje pentru ministrul Educaţiei, precum „Farfurii pline cu promisiuni”, „Masa caldă în şcoli nu e un lux”, scrie ziare.com.

După protest, reprezentanţii Declic şi CNE vor avea o întâlnire cu ministrul Sorin Cîmpeanu. Comunitatea îi cere ministrului Educaţiei un program naţional, prin care elevii din toate şcolile să beneficieze de o masă caldă.

Totodată, îi vor înmâna şi petiţia Declic, O masă caldă, în fiecare şcoală, semnată de peste 18.600 de oameni.

”Pentru unii copii, acea mâncare de la şcoală reprezintă singura masă din zi”

”Vom umple trotuarul in faţa Ministerului Educaţiei şi gardul instituţiei cu farfurii goale, cu mesaje pentru politicieni. Este o formă de protest prin care arătăm cât de gravă este situaţia în şcoli, unde elevii fie primesc mâncare nesănătoasă, fie nu primesc niciun fel de alimente. Pentru unii copii, acea mâncare de la şcoală reprezintă singura masă din zi”, se arată în comunicatul transmis.

În România, unul din zece copii se duce la culcare flămând, iar în 80% dintre gospodării, copiii și tinerii de toate vârstele, de la grădiniță la liceu, muncesc acasă, potrivit unui studiu World Vision România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.