Protest cu lighene anunțat pentru 5 decembrie în fața Primăriei Capitalei

Un protest cu lighene este anunțat pe Facebook pentru 5 decembrie, la ora 8.30, în fața Primăriei Capitalei. În ultimele luni, locuitori din mai multe sectoare din București au semnalat lipsa apei calde și, mai recent, a căldurii  în sistem centralizat, scrie G4Media.

Anunțul organizatorilor:
Cu lighenele la Primărie împotriva unui Bucureşti fără apă şi căldură la început de iarnă.

Se spune că oamenii se obişnuiesc cu răul. Ai ajuns acasă de la serviciu şi în apartament e frig. Vrei să îţi faci un duş, dar nu ai apă caldă. În ziua următoare la fel. Şi în următoarea. Cât durează până când umpli cada, gândindu-te că poate se ia şi apa rece? Dar până când îţi cumperi un calorifer electric?

Acum 30 de ani, oamenii erau obişnuiţi cu răul. În fiecare apartament exista o cadă plină cu apă, lumânări pentru când se oprea curentul, butelii de rezervă şi nelipsitul lighean multifuncţional, bun şi la spălatul rufelor şi la spălatul omului. Apoi nişte oameni curajoşi au ieşit în stradă cerându-şi drepturile şi lucrurile s-au schimbat. Dar orice progres poate fi urmat şi de regres.

La 30 de ani de la Revoluţie, de când oamenii au murit pentru libertate şi demnitate, avem un primar care ne refuză dreptul la demnitate. Avem un primar care, în pragul iernii, lasă Bucureştiul fără apă caldă şi căldură. Şi care pare mai mult preocupat de a jigni nişte oameni care construiesc un spital pentru copii decât de a rezolva problema. Apropo de spitale pentru copii, doamna Firea, ştiaţi că spitalul Marie Curie nu are nici el apă caldă în aceste zile?

A venit momentul să îi arătăm doamnei Firea că, de data asta, nu ne vom obişnui cu răul. Şi să îi dăm ligheanele noastre, poate vrea dumneaei să le folosească. Noi vrem apă caldă şi căldură.

Joi, 5 decembrie, de la ora 8:30 până la 9:30 dimineaţa ne strângem în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti cu lighene. Vă aşteptam alături de noi să ne recăpătăm demnitatea. Şi să o obligăm pe Gabriela Firea să ne vadă şi să îşi dea seama că nu administrează un oraş din Monopoly, ci unul real, cu oameni reali, care au nevoi de bază cât se poate de reale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati