Protest de amploare în fața Guvernului. Mineri, militari și polițiști cer majorarea salariilor – VIDEO

Protest de amploare în faţa Guvernului. Sute de ceferiști, silvicultori, agricultori, mineri, militarii şi polițiștii au cerut la geamul premierului majorarea salariilor şi respectarea legilor care prevăd creșterea veniturilor.

Ceferiștii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii, polițiștii, lucrătorii tesa şi biochimiștii din sănătate, personalul aeroportuar și toate celelalte „armate” solidare de lucrători nemulțumiți protestează în fața Guvernului, scrie Antena3 CNN.

Protestatarii militează pentru respectarea statului de drept și a legilor adoptate de Parlament, pentru justiţie socială, precum și pentru a reaminti Guvernului României importanţa şi necesitatea rezolvării revendicărilor sociale semnalate în mod repetat autorităților responsabile şi competente.
  • Mitingul a fost organizat de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN.

Ce revendicări au oamenii care au protestat astăzi în faţa Guvernului

1. Majorarea la 3.200 de lei a salariului minim brut garantat în plată pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023;

2. Instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflaţie, a salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale şi pentru menţinerea puterii de cumpărare a cetăţenilor, funcţie care ar putea fi asigurată de un Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional;

3. Respectarea contractelor colective de muncă și respectarea şi aplicarea integrală în forma promulgată a legilor adoptate de Parlamentul României:

• Legea salarizării nr. 153/2017,

• Legea privind Statutul Personalului Feroviar nr.195/07.09.2020,

• Legea privind Statutul Personalului Silvic nr.234/09.12.2019,

• Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015,

• Legea privind industria națională de apărare nr. 232/2016,

• Legea pensiilor civile nr. 127/2019.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati