Protest Declic la Ministerul Muncii: Creşteţi salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă

Comunitatea Declic organizează, marţi, un protest la Ministerul Muncii pentru a cere creşterea salariului minim la un nivel decent, anunță News.ro. 

În cadrul protestului, mai mulţi toboşari vor bate toba sub geamul ministrului Marius Budăi, cu mesajul ”Creşteţi salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!”.

”Membrii Comunităţii îi cer ministrului Marius Budăi să crească salariul minim pentru anul 2023 la o valoare care să asigure un trai decent. Doar aşa, Ministerul Muncii va implementa corect directiva europeană pentru salarii minime decente în România”, a transmis organizaţia, într-un comunicat de presă.

‘’Din declaraţiile ministrului Muncii înţelegem că vrea să mărească salariul minim pentru anul viitor cu 361 de lei. O mărire superficială, prin care salariul minim ar fi 50% din salariul mediu. Practic, fiecare angajat va primi în plus 12 lei pe zi, adică praful de pe tobă. O astfel de creştere nu acoperă nici măcar nevoile minime pentru un trai decent‘’, a declarat Anduţa Karetsou, coordonatorul campaniei Declic.

Salariul minim valabil de la 1 ianuarie 2023 va fi negociat în perioada următoare, în Consiliul Tripartit, de către Ministerul Muncii, sindicate şi patronate.

Comunitatea Declic va depune o petiţie semnată de peste 61 de mii de cetăţeni

”Dacă nici acum nu se va corela salariul minim cu valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent, angajaţii pe salariul minim vor primi, din nou, doar praful de pe tobă şi vor rămâne condamnaţi la sărăcie în muncă”, mai arată organizatorii.

La finalul protestului, Comunitatea Declic va depune petiţia semnată de peste 61 de mii de cetăţeni care cer Guvernului salariul minim european, adică un salariu din care să se poată asigura un trai decent.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati