Protest în București, împotriva lui Nicușor Dan. Angajații de la parcuri au ieșit în stradă

Zeci de angajați ai societății municipale care curăță parcurile din București au protestat, astăzi, în Capitală. Oamenii îl acuză pe Nicușor Dan că le încalcă drepturile.

Compania Municipală de Parcuri și Grădini este una dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea și despre care Nicușor Dan spune că nu au niciun rost și trebuie desființate.

Angajații de la parcuri au mai protestat. Acum un an, după un protest similar, primarul general le-a spus protestatarilor că răspunsul lui la acțiunea lor e urgentarea desființării companiei.

Parcurile din București sunt în administrarea ALPBAB, care e subordonată Primăriei, iar, teoretic, Compania de Parcuri furnizează serviciile de curățare și întreținere a acestora. Doar că, în acest moment, ALPAB nu apelează la serviciile Companiei de Parcuri.

Angajații companiei spun că dizolvarea firmei municipalității e motivul pentru care marile parcuri ale Capitalei au ajuns să fie neîngrijite.

„Proprietarul companiei a hotărât ca această companie să se dizolve. Eu, ca reprezentant al managementului și ca reprezentant legal al companiei, eu nu pot face nimic altceva decât să respect legea și voința acționarului. (…) În prezent eu sunt o persoană care pune în aplicare deciziile pe care le ia ALPAB și Primăria Capitalei. Eu nu pot să asigur pe nimeni de nimic. Având în vedere că în momentul de față compania mai are în conturi 200.000 lei, aștia sunt toți banii, nu își vor primi salariile”, a declarat Ciprian Bârsan, director general, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA, scrie G4Media.

În prezent, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA are în jur de 200 de angajați, majoritatea preluați de la ALPAB în anul 2018, când a fost înființată. Aceasta are bunuri în valoare de 16 milioane de lei care ar urma să fie scoase la licitație.

În luna august, Nicuşor Dan a preluat conducerea ALPAB, după ce l-a demis pe Bogdan Peter Tănase din funcţia de director al companiei.

„Am preluat interimar conducerea ALPAB, în momentul acesta eu sunt directorul ALPAB. Trebuie să convocăm consiliul de administrație care coordonează compania de parcuri să schimbe directorul, care nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor în ceea ce privește curațenia din parcuri.

Din păcate nu au fost bani, nu avem în acest an bani pentru investițiile necesare în parcuri. În 2 ani parcurile vor arăta cum trebuie, asta e o promisiune.

Îmi asum responsabilitatea pentru ce se va întâmpla. Vom face o analiză pe ce se întâmplă, a oamenilor care sunt în instituție, când vom face un concurs de directori vom anunța. Vom avea o ședința de consiliu pe care o s-o convoc și unde se va discuta desfiintarea companie de parcuri , a companiei de arbori, reducererea tarifelor companiei de parcuri, ridicarea exclusivității companiei de parcuri.

Am avut un buget alocat. Singurul client al Primăriei Generale este ALPAB, am avut un buget 8-9 mil de lei, iar la rectificarea din 29 iunie, bugetul a fost marit la 15 milioane de lei”, declara Nicuşor Dan în momentul în care a preluat funcţia de director al ALPAB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati