Protest la Palatul Cotroceni: Elefant roz pentru a-i aminti lui Iohannis de dosarul 10 august

Un protest inedit a avut loc luni la Palatul Cotroceni, unde “Declic” a adus un elefant roz pe care scria ”10 august. Nu uităm!”. Elefantul a fost destinat pentru a-i adduce aminte preşedintelui Klaus Iohannis de dosarul 10 august.

“Am auzit această expresie în anul 2017, când președintele Iohannis a luat parte la una din primele ședințe ale proaspătului guvern Grindeanu. Miniștrii PSD încercau din răsputeri să-și scape de închisoare președintele partidului, Liviu Dragnea. Ca să aducă vorba de amnistia faptelor de corupție, președintele a introdus subiectul făcând referire la “elefantul din încăpere”. Dar, între timp, un alt elefant a apărut și, de data aceasta, nici președintele nu îl mai vede. Așa că am vopsit elefantul în roz și mergem cu el la Klaus Iohannis, la procurorul general, Gabriela Scutea, la DIICOT, la Ministerul de Interne și apoi în Piața Victoriei, la Guvern. “, a precizat un comunicat al “Declic”.

Reprezentanţii societăţii civile consideră că au trecut 2 ani de la momentul dramatic “în care mii de oameni și-au luat bastoane pe spate și gaze în față, doar pentru că s-au dus să protesteze pașnic în Piața Victoriei”, îar ministrul de Interne a uitat de ancheta internă referitoare la modul de intervenție al jandarmilor.

“Justiția se face că anchetează dosarul 10 august. Un procuror a închis acuzațiile pentru șefii jandarmilor, Procurorul General a închis și el ochii și a pasat problema la DIICOT, iar șefa DIICOT a deschis dosarul parțial. În tot acest timp, președintele Klaus Iohannis uită de violențele din 10 august și mută problema la Consiliul Superior al Magistraturii. Pare că toate autoritățile vor să arunce elefantul dintr-o curte în alta. (…) Vrem ca președintele Klaus Iohannis să ceară o anchetă rapidă și eficientă în cazul 10 august, ca să nu devină un dosar istoric, precum Revoluția, ori Mineriada”, adaugă comunicatul „Declic”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati